Mijn witte hemd / Zusje

film en theater / acquisitie

Mijn Witte Hemd
Rob Krikke heeft het syndroom van Down en is acteur bij een theatergezelschap. Sinds zijn zusje door een ongeval om het leven is gekomen, laat deze gebeurtenis Rob niet meer los. MWH_still_5Er wordt besloten een voorstelling over haar dood te maken. Het proces naar deze voorstelling is een moeizaam proces wat door filmmaker dré didderiëns genadeloos én vol mededogen is vastgelegd en heeft geresulteerd in een prachtige, indringende documentaire.

Zusje
is een voorstelling van Stichting Carte Blanche over de dood en anders zijn onder regie van Stefan Jung. Het is het verhaal van Rob over het het verlies van zijn zus en maatje. De voorstelling is een in memoriam voor deze grote zus van Rob. Het maken van deze voorstelling hielp Rob om dit verlies een plek te geven.

zusje 1

Voorstellingen
Mijn Witte Hemd is o.a. vertoond op het Internationaal Filmfestival in Rotterdam. De theatervoorstelling Zusje is meermaals te zien geweest bij Carte Blanche en op diverse andere locaties. De voorstellingen sluiten echter zo mooi op elkaar aan, dat nu is besloten ze te bundelen. Eerst zal de film over het maakproces vertoond worden en daarna zal de voorstelling gespeeld worden door acteurs Rob Krikke en Liesbeth Reeser.

De speellijst van deze voorstellingen volgt in januari 2016.

Mijn zus
Met zijn tweeën
Samen thee zetten, koffie
Ze maakt een toneelstuk
Schilderij
Allerlei dingen
Zij is de mooiste vrouw voor mij
Hupsate, bam
Daar lig je dan
Dood
Alles is stukgemaakt
Ik ben 31 jaar
Ik heb geen broer
Ik heb geen zus
Ik ben alleen