Als de Lichtstad donker is

Film / productie

Een film van dré didderiëns

De nacht suggereert, ze toont niet.
De nacht verwart en verrast ons door haar vreemdheid;
ze bevrijdt krachten in ons die de rede overdag in toom houdt.
–  
Brassai   –

Filmmaker dré didderiëns heeft, in samenwerking met Omroep Brabant (in het kader van Brabantse Beauties), Stichting Orwoet en producent Lian Brok, een verstilde en poëtische film gerealiseerd over Eindhoven bij nacht.

Een film waar de kijker een beeld krijgt van de magische sfeer die de nacht oproept. De Lichtstad als arena voor fantasieverhalen en voor haar nachtelijke bezoekers.

‘Het bijzondere van Eindhoven zit hem voor mij in de verwachting en hoop die de stad uitstraalt en die wachtend in de steigers staat om nog mooier te worden. Tegelijktijdig hoop ik dat mijn visie op Eindhoven, mijn emotionele en intuïtieve benadering het lokale zal overstijgen en een universeel verhaal over de stad zal laten zien.’

dré didderiëns is filmmaker, beeldend kunstenaar en fotograaf en is woonachtig in Eindhoven. Zijn werk kenmerkt zich door een bijzonder beeldrijke stijl en een woordeloze zienswijze.

dré maakt voornamelijk eigen documentaires en korte experimentele films. Eerdere films van dré zijn o.a. te zien geweest op het International Film Festival Rotterdam en het Nederlands Film Festival in Utrecht.

Meer informatie over dré is te vinden op www.dredidderiens.nl/photography