Première Het Proces – door Attika en Carte Blanche

Op 5 mei 2017 gaat de voorstelling Het Proces, een co-productie tussen Attika en Carte Blanche, in première. Naar de gelijknamige roman van Franz Kafka.

Foto: Bas Berends

Franz Kafka behoort tot de grootste schrijvers van de 20e eeuw. Een expressionistische schrijver in wiens boeken altijd de vervreemding van mensen in de samenleving centraal staat. Het Proces is één van de bekendste werken van Kafka en vertelt het verhaal van Josef K, die op een dag gearresteerd wordt zonder dat hij weet waarom. Vanaf dat moment belandt hij in de ene bizarre situatie na de andere en verliest steeds meer de grip op zijn leven. ‘Het Proces’ heeft door de jaren heen vele interpretaties gekend. Dit maakt het een bijzonder fascinerend verhaal, met welke ogen je er ook naar kijkt.

Theatergroep Attika en Theater Carte Blanche hebben het aangedurfd hun interpretatie van het verhaal van Josef K. weer te geven. Middels improvisaties heeft de voorstelling zijn uiteindelijke vorm gekregen. Al spelend is gezocht naar een fysieke en emotionele ingang op de beeldtaal van Kafka. Resultaat is een spannende, uitdagende voorstelling waarin je meegesleept wordt in de ervaringen van Josef K tijdens zijn weg naar het allesbeslissende proces.

Première: 5 mei 2017
Overige voorstellingen: 6, 7, 12, 13 en 14 mei
Regie: Stefan Jung en Jurgen Zweemer
Dramaturgie: Stefan Jung
Meer informatie en reserveren: www.attika.nu of www.carteblanche.nu


Foto: Bas Berends

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *