Carte Blanche speelt ‘Courage’

En dan is daar ineens de oorlog, midden in uw leven is daar ineens dat alles verslindende beeld van de oorlog. Dat is onfatsoenlijk zult U zeggen, onvergeeflijk om uw levensverhaal te onderbreken met een oorlog. Dat is een schending, een hinderlaag. Zo binnen te stormen midden in een verhaal. Geen excuses geen belangstelling meer voor hoe het afloopt. Want het is OORLOG !! Maar het verhaal dan wat moet daar dan mee?
(Uit: 1864)

Een voorstelling over Oorlog   Geïnspireerd door het stuk ‘Mutter Courage’ van Bertolt Brecht en de tekeningen en etsen van Francis Goya uit zijn werk ‘De verschrikkingen van de oorlog’, maakte  Carte Blanche samen met de spelers van Hartenkoning de voorstelling ‘Courage’. Oorlog, vernietiging en hongersnood worden meestal ver gehouden van verstandelijk gehandicapte medemensen. We denken dat ze dat niet kunnen bevatten, maar wie kunnen dat eigenlijk  wel? De leden van ‘Hartenkoning’ sloten in spel naadloos aan op de verbijstering, die we allemaal voelen bij het zien van beelden, die tonen dat er overal op de wereld verschrikkelijke oorlogen woeden met talloze slachtoffers. Zinloze vernietiging van creatief potentieel van liefde en levenslust. Alleen de wil om te overleven blijft over te samen met de verbijstering.

SPEELDATA
20, 21, 27, 28, januari 20.30 uur
22 en 29 januari 15.00 uur
www.carteblanche.nu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *